Wonen Category

Tegenvaller: wicanders kurkvloer slijt snel

In: Verbouwen, Wonen

Pas als je een tijdje in een huis woont, kun je een goed oordeel vormen over je keuzes. Na drie maanden zien we de eerste tegenvaller: de kurkvloer van Wicanders slijt razendsnel. Overal verschijnen putjes en krassen (en we hebben nog niet eens een feestje gehad).
Volgens de fabrikant gaat het om normale gebruikssporen. Als dit [...]

En we kopen een keuken

In: Verbouwen, Wonen

Terwijl het puin kniehoog in de huiskamer ligt, kopen we een keuken. Het voelt alsof we een beetje teveel op de zaken vooruitlopen, maar het moet vanwege die vermaledijde levertijd. Het kijken, praten, onderhandelen… gelukkig zit het erop en ik denk dat we een goede keuze hebben gemaakt.

Stylingwoensdag: een beetje behang, veel effect

In: Interieurstyling, Wonen

Je wilt graag veranderen, iets anders in huis. Even snel, zonder al teveel gedoe. Hoe verander je in een keer de sfeer in je woonkamer? Je kunt proberen al je meubels verplaatsen… Anders wordt het zeker, maar beter? Iets anders dan? Probeer eens een behangetje!

Stylingwoensdag: oktober woonmaand

In: Interieurstyling, Wonen

Oktober staat erom bekend dat alles draait om wonen en interieur. Voor iedereen die zijn interieur wil veranderen en het thuis, met de winter voor de deur, extra gezellig wil maken is dit hét moment om erop uit te gaan. De grote aftrap van oktober woonmaand is de Woonbeurs in de RAI in Amsterdam. Tijdens [...]

Stylingwoensdag: nieuwe eethoek, zacht prijsje

In: Interieurstyling, Wonen

Prinsjesdag is weer voorbij. Iedereen weet inmiddels dat we er volgend jaar niet echt op vooruit gaan. Velen zullen het iets zuiniger aan willen doen. Maar als je nou toch je eethoek wilt vervangen, dan heb ik een aantal handige tips om je zoektocht te doen slagen.

Stylingwoensdag: Brocantemarkt in Lille

In: Interieurstyling, Wonen

Regelmatig kom ik in winkeltjes antieke houten meubels tegen. Vaak zijn deze houten tafels of stoelen erg prijzig en is de keuze minimaal. Veel van deze klassieke meubelen komen uit Frankrijk of België. Daar zijn nog de brocante markten waar je lekker kan rondsnuffelen. Je vindt er werkelijk van alles, van aardige koopjes tot serieuze [...]

Stylingwoensdag: groen en kruidig

In: Interieurstyling

Het is heerlijk om gedurende je vakantie lekker uitgebreid te koken voor de hele familie. En wat is er lekkerder dan je maaltijd te verfijnen met verse kruiden? Kruiden uit eigen tuin natuurlijk!

Stylingwoensdag: interieurstickers

In: Interieurstyling

Heb je deze zomer een dagje vrij en w il je een verandering aanbrengen in je kamer? Denk dan eens aan het verfraaien van een muur of deur met interieurstickers. Deze stickers kun je op elke gladde, harde ondergrond plakken. Ramen, tegels, tafels en deuren zijn natuurlijk geen probleem, maar zelfs behang lukt prima – [...]

Stylingwoensdag: hang een poster in je tuin!

In: Interieurstyling, Wonen

De temperaturen lopen aardig op. Nederland geniet massaal van het heerlijke zomerweer. De tuin en het balkon worden netjes aangekleed met stoelen, kussens en kaarsen. En een buitenposter. Wacht even… Een buitenposter?

Stylingwoensdag: modelwoning in Lage Zwaluwe

In: Interieurstyling, Wonen

Het nieuwbouwproject bestaat uit 8 twee-onder-een-kap woningen en een vrijstaande woning. Op 6 juni vond de open dag plaats. Speciaal voor deze open dag heb ik – in opdracht van Woningstichting Goed Wonen – een modelwoning gerealiseerd. Geïnteresseerden kunnen hierdoor de woning een stuk makkelijker beoordelen. Ze krijgen een goed ruimtelijk beeld van het interieur. [...]