Verbouwen Category

Tegenvaller: wicanders kurkvloer slijt snel

In: Verbouwen, Wonen

Pas als je een tijdje in een huis woont, kun je een goed oordeel vormen over je keuzes. Na drie maanden zien we de eerste tegenvaller: de kurkvloer van Wicanders slijt razendsnel. Overal verschijnen putjes en krassen (en we hebben nog niet eens een feestje gehad).
Volgens de fabrikant gaat het om normale gebruikssporen. Als dit [...]

Woonkamertje moderniseren

In: Verbouwen

Anderhalve maand verder en de grote lijnen staan. Wat doe je zoal aan een huis uit 1961 met een gedateerd interieur? Laat ik eerst eens wat vertellen over de woonkamer.

Muren vochtwerend maken
Open keuken maken
Elektra voorbereiden

En we kopen een keuken

In: Verbouwen, Wonen

Terwijl het puin kniehoog in de huiskamer ligt, kopen we een keuken. Het voelt alsof we een beetje teveel op de zaken vooruitlopen, maar het moet vanwege die vermaledijde levertijd. Het kijken, praten, onderhandelen… gelukkig zit het erop en ik denk dat we een goede keuze hebben gemaakt.

Huis gekocht: kopen is slopen

In: Verbouwen

We hebben een huis gekocht in het zuiden van Breda, prima reden om het stof van dit blog te blazen. Genoeg materiaal voor meer dan een handvol posts, want we hebben een opknappertje te pakken. Donderdag kregen we de sleutel, vrijdag gingen we aan de slag met de pneumatische beitel. Ons paleisje staat er al [...]