Wazige foto van het keuken ontwerpTerwijl het puin kniehoog in de huiskamer ligt, kopen we een keuken. Het voelt alsof we een beetje teveel op de zaken vooruitlopen, maar het moet vanwege die vermaledijde levertijd. Het kijken, praten, onderhandelen… gelukkig zit het erop en ik denk dat we een goede keuze hebben gemaakt.

Keuken keuken niet kopen

Een keuken kopen betekent eerst en vooral een hoop andere keukens niet kopen. Bij 6 keukenwinkels liepen we binnen. Daar zaten 2 ketens bij die adverteren met ongelooflijk veel voordeel (drie uitroeptekens). Na een rondje in de forums van Kassa en Radar vielen deze handelaren af wegens horror-service. Met 4 verkopers gingen we in gesprek. Over de 2 beste voorstellen hebben we onderhandeld. En uiteindelijk kochten we slechts 1 keuken.

Tip: zoek uit waarover je praat

Een keuken bestaat uit een boel variabelen. Het kost een hoop tijd, maar het loont om uit te zoeken waarover je praat. Zoek uit hoe de kwaliteit van de verschillende keukenfabrikanten bekend staat. Vergelijk de specificaties en prijzen van apparaten en stel zelf het gewenste pakket samen. Als je over de prijs gaat onderhandelen, goochelen verkopers met de variabelen. Een andere vaatwasser, een ander merk keukenmeubilair. Zorg dat je op dat moment mee kunt praten met de verkoper en houd bij twijfel vast aan je eigen keuzes.

Keukenkeizer keukens

Over Keukenkeizer zijn we uitermate tevreden. De bedrijfsnaam vind ik wat ongelukkig gekozen: het klinkt goedkoop, terwijl deze winkel niet opereert in het goedkope segment. We zijn geholpen door Lian, een vrouw die onze wensen goed begreep en een doordacht ontwerp maakte. Op internet vond ik niets dan positieve verhalen over de service van Keukenkeizer. Het eerste aanbod was niet buitensporig hoog en er viel nog wat te onderhandelen. Alle lof voor Keukenkeizer keukens in Breda.

Keukenarchitectuur Bavel

Dan de andere fijne keukenwinkel: Keukenarchitectuur Bavel. Wat betreft klantvriendelijkheid op gelijke voet met Keukenkeizer. De prijs ligt een fractie hoger. Daarvoor bieden ze echter keukenmeubels van het merk Rational – dat beter staat aangeschreven dan de Häcker serie uit het voorstel van Lian. Daarbij komt dat we we een aantal mensen kennen die zeer tevreden zijn over de service van Keukenarchitectuur Bavel – en die  persoonlijke aanbevelingen geven voor ons uiteindelijk de doorslag.