Echte vriend met pneumatische hamerWe hebben een huis gekocht in het zuiden van Breda, prima reden om het stof van dit blog te blazen. Genoeg materiaal voor meer dan een handvol posts, want we hebben een opknappertje te pakken. Donderdag kregen we de sleutel, vrijdag gingen we aan de slag met de pneumatische beitel. Ons paleisje staat er al – het is nu eerst een kwestie van alles wegbikken dat er niet bij hoort.

50+ huizen gezien

We waren de schrik van alle Bredase makelaars. Zonder vooroordelen begonnen we aan de zoektocht naar een huis. Geen idee van onze wensen. Alle wijken kwamen in aanmerking, alle huizen waren een optie. Meer dan 50 huizen zagen we van buiten en binnen. Recent gerenoveerd, onbewoonbaar verklaard, alles er tussen.

Op naar het zuiden

Een kindvriendelijke locatie kreeg de hoogste prioriteit. We concentreerden ons op het gebied ten zuiden van het centrum van Breda. Sportpark, Blauwe Kei, IJpelaar… we vonden het meest geschikte huis in Overakker. Dicht bij de kinderboerderij, zwembad Wolfslaar, het Ulvenhoutse bos. En ach, niet eens zo gek ver van het centrum.

Altijd van een keurige dame geweest

De tussenwoning uit 1961 werd verkocht door erfgenamen. Gedateerd interieur, wat achterstallig onderhoud. De tijd had er 30 jaar stilgestaan, maar de bewoners hadden van hun huis gehouden – dat voelden we. Typerend detail: in de kast stonden boeken over etiquette. Keurig op een rijtje, uiteraard.

Wij zijn tegen de lambrisering van Nederland!

Vreemd eigenlijk. We kochten donderdag een net huis. En we brachten vrijwel direct een groot deel naar de stort. Met een clubje vrienden en familie braken we de boel af. De bruine keuken, de bruine lambrisering, de bruine afdeklatjes om de bruine kozijnen: alles moest weg!

What’s next?

  • Muur slopen om open keukenruimte te maken
  • Muren injecteren tegen optrekkend vocht
  • Wanden opnieuw vlak maken en stucen