kerstboom kopen bredaTerwijl de hoge heren in Kopenhagen ruzie maken, kocht ik in Princenhage een kerstboom met kluit. Mocht je denken dat de wereld kapot gaat van de CO2 – ikzelf ben alles behalve overtuigd – is een echte boom de beste keuze. Het boompje groeit en neemt daarbij CO2 op. Het boompje sterft en laat de CO2 weer los. Compleet CO2 neutraal en biologisch-afbreekbaar, in tegenstelling tot nepbomen: die worden gemaakt van olieproducten.

Goed adres voor kerstboom
Vanaf € 10,- kun je een boom meenemen bij:

  • Parkeerplaats bij Winkelcentrum Moerwijk ter hoogte van de ABN AMRO Bank
  • Pastoor Pottersplein (Belcrum)
  • Zuilenstraat 69 (Princehage)

Lokaal gekweekte kerstboom
Deze kerstbomen worden in de buurt van Breda gekweekt. De uitstoot door vervoer is daarom minimaal. In vergelijking met een tuincentrum: omdat deze werken met een centraal distributiesysteem. En zeker in vergelijking met kunstbomen, want die worden gekweekt in China.

Deel opbrengst naar goed doel
Kerstboom kopen? Ik raad een Picaes Abies aan van bovenstaande adresjes. Verkrijgbaar van groot tot klein. Vers van eigen grond. Gezaagd of met kluit. Thuis afgeleverd als je wilt. En van de aankoopprijs gaat € 2,- naar een goed doel naar keuze: een project voor straatkinderen in Ethiopië of de inzamelingsactie van een Oosterhouts wielerteam.