3957641901 b16f691791 150x150 Stylingwoensdag: oktober woonmaandOktober staat erom bekend dat alles draait om wonen en interieur. Voor iedereen die zijn interieur wil veranderen en het thuis, met de winter voor de deur, extra gezellig wil maken is dit hét moment om erop uit te gaan. De grote aftrap van oktober woonmaand is de Woonbeurs in de RAI in Amsterdam. Tijdens deze 8 dagen durende beurs presenteren de meeste grote merken hun nieuwste collecties en producten op het gebied van interieur. Ook de grote woonbladen zoals VT Wonen, Eigen Huis en Interieur en 101 woonideeën zijn goed vertegenwoordigd. De bezoeker wordt meegenomen naar het wonen van morgen. Wat worden de nieuwe trends? Hoe vertaalt de huidige crisis zich in het interieur?

Groen!
Een van de trends die duidelijk te zien was op de woonbeurs, was Go Green! We gaan back to basic, terug naar de natuur. Buiten komt naar binnen. Er wordt gebruik gemaakt van veel natuurlijke, eerlijke materialen, zoals hout, beton, metaal en natuurlijke stoffen (linnen, katoen, wol). Je ziet dit bijvoorbeeld terug in het gebruik van onbewerkte houten plantenbakken, vol met groene planten. Een betonnen vloer. Een tafel van onbewerkt hout, met een ijzeren onderstel. Om het geheel te verzachten worden natuurlijke stoffen toegevoegd, zoals een kleed of poef van gebreide wol en gordijnen van linnen. Natuurlijk is alles in ons interieur milieuvriendelijk, want ook dat is een kenmerk wat steeds belangrijker gevonden wordt. Een ecologisch verantwoord interieur, is het interieur van morgen!

Rieneke de Kroon leeft in styl, werkt in styl en gaat in styl met haar bedrijf In-Styl interieur en styling. Sinds 2006 geeft zij advies aan zowel bedrijven als particulieren op het gebied van interieurstyling van woon- en werkruimtes. Meer weten over interieurstyliste Rieneke de Kroon, zie de website www.interieurenstyling.nl.