tafel 150x150 Stylingwoensdag: nieuwe eethoek, zacht prijsjePrinsjesdag is weer voorbij. Iedereen weet inmiddels dat we er volgend jaar niet echt op vooruit gaan. Velen zullen het iets zuiniger aan willen doen. Maar als je nou toch je eethoek wilt vervangen, dan heb ik een aantal handige tips om je zoektocht te doen slagen.
Wat wil je eigenlijk?
Wil je een nieuwe eettafel, kijk dan eerst of de huidige plek van de tafel nog wel goed is. Zo niet, maak dan eerst een nieuwe indeling van de ruimte. Vraag jezelf dan af hoeveel zitplekken je in de praktijk nodig hebt. Bepaal vervolgens hoe groot de tafel en stoelen maximaal kunnen zijn. Bedenk dat iedere persoon minimaal 60 centimeter nodig heeft in de breedte en dat de looproute rondom de tafel 80-120 centimeter dient te zijn. Heb je de minimale en maximale maat van je tafel in gedachte, dan kun je gericht gaan zoeken. Het is handig om alvast een paar modellen in je hoofd te hebben, voordat je gaat winkelen. Door te kijken naar de stijl van de ruimte waar de tafel komt te staan en alvast wat modellen uit woonbladen te knippen, kun je voor jezelf beter op een rijtje zetten wat je voorkeur heeft.

Budgetoplossingen
Nu kun je gericht op zoek naar die tafel die bij jou past. Als je de tafels en stoelen in de interieurwinkels te duur vindt, of je vindt niet de juiste, ga dan eens kijken bij de bouwmarkt. Soms hebben ze daar hele bijzondere plaatmaterialen en met vier losse poten eronder en een likje verf heb je in een handomdraai je eigen tafel in elkaar gezet. Een andere goekope oplossing is de tweedehands winkel. Hier zijn voor een prikkie grote eettafels te koop. Schilder hem een felle kleur en het wordt een ware eye-catcher in je eetkamer. Kies er vier of zes verschillende houten stoelen bij. Verf ze allemaal in dezelfde kleur en je krijgt vanzelf een geheel.

Rieneke de Kroon leeft in styl, werkt in styl en gaat in styl met haar bedrijf In-Styl interieur en styling. Sinds 2006 geeft zij advies aan zowel bedrijven als particulieren op het gebied van interieurstyling van woon- en werkruimtes. Meer weten over interieurstyliste Rieneke de Kroon, zie de website www.interieurenstyling.nl.

Bron foto: remco @ flickr.