Brocantemarkt LilleRegelmatig kom ik in winkeltjes antieke houten meubels tegen. Vaak zijn deze houten tafels of stoelen erg prijzig en is de keuze minimaal. Veel van deze klassieke meubelen komen uit Frankrijk of België. Daar zijn nog de brocante markten waar je lekker kan rondsnuffelen. Je vindt er werkelijk van alles, van aardige koopjes tot serieuze investeringen: meubels, klein zilverwerk, schilderijen, glaswerk…

Op verschillende plaatsen in het zuiden van België en Noord-Frankrijk worden regelmatig brocante markten georganiseerd. De organisaties zijn streng in wat er verkocht mag worden. Valse antieke stukken, voorwerpen die exotisch zijn of  moderne spullen worden geweigerd. Alleen curiosa en antiek zijn welkom. Houd je ervan lekker rond te snuffelen om dat ene voorwerp voor je interieur te vinden: dan krijg je binnenkort de beste kans van het jaar.

Begin september staat Lille in Noord-Frankrijk weer op z’n kop voor de grootste brocantemarkt van Europa. Maar liefst tweehonderd kilometer aan kraampjes met tuinmeubelen, banken, kasten, tafels, stoelen, servies, spiegels, speelgoed, lampen en allerlei andere hebbedingetjes die je in Nederland niet zo snel tegenkomt. Op zoek naar een antieke tafel of oud kastje voor in je woonkamer? In Lille zul je het zeker vinden.

Rieneke de Kroon leeft in styl, werkt in styl en gaat in styl met haar bedrijf In-Styl interieur en styling. Sinds 2006 geeft zij advies aan zowel bedrijven als particulieren op het gebied van interieurstyling van woon- en werkruimtes. Meer weten over interieurstyliste Rieneke de Kroon, zie de website www.interieurenstyling.nl.