wonenbreda week33 150x150 Stylingwoensdag: groen en kruidigHet is heerlijk om gedurende je vakantie lekker uitgebreid te koken voor de hele familie. En wat is er lekkerder dan je maaltijd te verfijnen met verse kruiden? Kruiden uit eigen tuin natuurlijk!

Als je geen tuin of balkon hebt, doen de meeste kruiden het ook prima binnenshuis. En het leuke is: ze staan ook nog eens prima in je interieur, in plaats van de planten die er het hele jaar door al staan.
Neem een grote plantenbak en zet er diverse potjes in met verschillende kruiden. Producten die als plantenbak kunnen fungeren zijn er in alle soorten in maten. Zo is er ruime keuze bij de gemiddelde tuincentra.
Leuker is natuurlijk nog om iets unieks in huis te hebben. Neem als voorbeeld de plantenbak op de foto, een bak bestemd voor het vervoeren van glasramen en vervolgens gereed voor zijn laatste bestemming, de openhaard. Uiteindelijk door een oplettend oog gerred van zijn ondergang en inzetbaar voor een nieuw bestaan als plantenbak!

De planten dienen wel op een lichte plaats te staan en hebben bijna elke dag water nodig. Er zijn genoeg verschillende kruiden te krijgen om een mooie variatie te maken. Neem bijvoorbeeld een combinatie van basilicum, peterselie, bieslook en mint. Deze zijn allemaal groen van kleur, zo krijg je een mooi geheel. Op deze manier wordt je groene kruidentuin een mooie eyecatcher in je woonkamer of keuken. Leg wat fel groene kussentjes in de bank en je kamer is helemaal zomerfris.