Basiskleuren in je interieurWil je je woonkamer een nieuwe uitstraling geven en ben je op zoek naar een rustig resultaat? Kies voor een mooie basiskleur. Deze week stel ik 3 basic kleurthema’s aan je voor: wit, grijs en bruin.

Wittinten
Wit is een veelzijdige, tijdloze kleur. Combineer wit met warme beige- en ecru kleuren en je geeft het zachtheid en diepte. Wit is ook erg goed te combineren met ruw hout, het blijft hierdoor tijdloos.

Een zelfde wittint op verschillende materialen geeft elke keer weer een ander effect. Wit op een gladde ondergrond weerkaatst het licht anders dan bijvoorbeeld op een gestucte muur. Hierdoor ontstaan er kleine schaduwpunten dat de wittint een andere uitstraling geeft. Combineer hoogglans wit met een extra mat poederachtig wit voor een spannend effect.

Grijstinten
Grijs wordt vaak gezien als een saaie kleur terwijl deze kleur juist veel mogelijkheden te bieden heeft. Het is een kleur die andere kleuren kan versterken, zo kan het een stoer en stevig karakter geven aan je interieur.

Grijs ligt tussen wit en zwart en heeft vrijwel dezelfde eigenschappen. Lichtgrijs reflecteert licht en is puur net als wit. Donkergrijs heeft de kracht van zwart en absorbeert veel licht. Daarnaast zijn er warme grijstinten die neigen naar bruin waarmee je je interieur geborgenheid kan geven. Er zijn ook koele grijstinten, neigend naar blauw, die meer afstand creeëren. De juiste combinatie van lichte, donkere, warme en koele grijstinten geven je interieur meer diepte.

Bruintinten
Bruin is er in ontelbaar veel tinten en materialen. Elke houtsoort heeft een andere kleur bruin. Deze natuurlijke kleur geeft een gevoel van geborgenheid en rust. Door te combineren met andere kleuren, kun je met bruin eigenlijk alle kanten op.

Bruin in combinatie met wit en grijs geeft je interieur een moderne “look”. Neem een oranje getinte kleur bruin om een gewaagder effect te geven aan je interieur. Voor een zachtere uitstraling kun je bruin combineren met roze en voor meer frisheid kun je het beste bruin matchen met lichtgrijs of lichtblauw.

Noot van de redactie: stylingwoensdag valt wederom op donderdag deze week, maar daar kan Rieneke niets aan doen. Excuus.