voor na zolder 150x150 Stylingwoensdag: Haal het beste uit je zolderVeel mensen staan niet stil bij de ruimte die hun eigen zolder biedt. Vaak wordt de ruimte gebruikt als opslag. Maar eigenlijk zijn veel zolders een perfecte ruimte om als extra werk- of slaapkamer in te richten. Deze week valt stylingwoensdag op donderdag – en geef ik tips om de ruimte boven beter te benutten.

Maak een plan
Bedenk waar je je zolder voor zou willen gebruiken. Waar heb je behoefte aan in je huis? Een extra (logeer-)kamer, een werkkamer of misschien een luxe badkamer? Alles kan, maar voldoende daglicht is hoe dan ook belangrijk in deze ruimte. Wil je een ruimte creëren waar je veel tijd gaat doorbrengen, dan is het misschien raadzaam om het dakraam te vergroten of eventueel te vervangen door een dakkapel. Let wel: een dakraam laat meer daglicht per vierkante meter binnen dan een dakkapel, maar een dakkapel geeft meer bruikbaar vloeroppervlak (en uitzicht).

Extra opbergruimte
Heb je veel schuine muren, gebruik dan deze ruimte ook door lage kasten te plaatsen. Wil je de zolder opdelen in meerdere ruimtes, denk dan aan open kasten als roomdivider. Hierdoor maak je optimaal gebruik van het binnenkomende licht. Door hoge kasten te plaatsen tegen de wanden, gebruik je ook de hoogte van je zolder, waar normaal gesproken niks zou staan.

Thema
Als je zolder klaar is om ingericht te worden, bedenk dan welk thema je je zolder gaat geven. Wordt het een klassieke kamer, een moderne of juist industrieel.
Voor inspiratie bij het maken van je plan kun je kijken op www.vanzoldertotloft.nl.  En natuurlijk help ik je graag vooruit, dus neem gerust contact op met In-Styl.