van de pelt van de veer 150x150 Waarschuwing: malafide tuinman actiefPas op: de malafide tuinman waarover ik vorig jaar berichtte is in Breda actief. Inmiddels heeft hij een aantal mensen gedupeerd. De oplichter opereert onder de naam ‘Hoveniersbedrijf Marc van de Veer’. Hij werft klanten middels een professioneel ogende flyer (download pdf voorpagina en binnenblad) en advertenties in huis-aan-huis bladen. Onder welke naam ook, je herkent hem duidelijk aan het gebrek aan concrete informatie. Geen adres, geen KvK inschrijving – alleen een o6-nummer. Gedupeerden kunnen zich melden op strobreed@chello.nl, zodat gezamenlijk actie kan worden ondernomen.

Gebroken beloftes
De werkwijze verschilt van geval tot geval, maar het komt neer op veel beloven, een voorschot vragen en vervolgens onbereikbaar zijn. De hovenier begint meestal wel aan het afgesproken werk. Om bijvoorbeeld materiaalkosten of het inhuren van een stratenmaker te bekostigen, vraagt hij om een voorschot. Vervolgens komt hij zijn afspraken niet na en blijkt hij lastig bereikbaar. Afspraken over het werk en de prijs blijven vaak mondeling, of worden handgeschreven op papier gezet en ondertekend. Adresgegevens en andere concrete informatie ontbreekt en dat maakt het voor de politie lastig om tot vervolging over te gaan.

Een man van vele namen
Uit vergelijking van ervaringen, foto’s en ander materiaal blijkt dat het gaat over dezelfde ‘tuinman’ die eerder in de regio’s Eindhoven, Den Bosch en Vlaanderen mensen dupeerde. De man gebruikt momenteel de naam Marc van de Veer en aan de telefoon ook wel eens Max; in Eindhoven noemde hij zich Marc van de Pelt en Max van de Pelt. Als bedrijfsnaam hanteerde hij ooit ‘Rosario’. Hij wisselt geregeld van 06-nummer, het laatst bekende nummer is 06 23457673.

Onderstaand een foto van ‘Marc van der Pelt’
vdpelt2 233x300 Waarschuwing: malafide tuinman actief