p5200234 150x150 Stylingwoensdag: zo klaar als een zonnetje!Heerlijk – ook voor een interieurstylist als ik: de tuin of het balkon zomer- en zonneklaar te maken! Kleur staat ook dit jaar weer centraal in de tuin. En dat gaat verder dan prachtig gekleurde bloemen… Wat dacht je van tuinmeubilair of accessoires in een zomers tintje? Het kan! Combineer ingetogen grijs- of bruintinten met blauw, paars of oranje – de trendkleuren van deze zomer.

Kleuraccenten op sfeerbepalende plaatsen
Je kunt ervoor kiezen een bistrosetje in een felle kleur te schilderen als eye-catcher of kies ervoor alleen je stoelkussens van een zomers stofje te voorzien. Aan de muur een paar vrolijk gekleurde vogelhuisjes: dat geeft een wand net dat extra’s. Vind je je tuinwand dan nog steeds saai? Koop een emmer verf naar keuze en schilderen maar, zoals je in  zuidelijke landen vaak ziet.

Pak je potten
Om de boel nog wat verder op te vrolijken, doen gekleurde potten met mooie, flinke planten het goed. Je hebt vast nog wel een paar potten in de schuur staan. En anders koop je een stel goedkope bakken op marktplaats of bij een tuincentrum. Alles wat je dan nog nodig hebt is watervaste verf. Schilder de potten in verschillende kleuren, plant er groene planten of voorjaarsbloeiers in en zet ze in een groepje bij elkaar.