405336043 c2ec62eb4a 150x150 Stylingwoensdag: geef meubels een tweede kansVerleden week schreef ik over de jacht op tweedehands meubelen. Iets gevonden op marktplaats.nl of op je eigen zolder: wat kun je allemaal doen met die doorleefde lamp of stoel?
 Met een beetje creativiteit geef je oude meubelen een nieuw leven.

 Deze week lees je hier mijn zelfmaak-budget-ideeën voor thuis.

Je eigen schemerlamp
Speur een oude schemerlamp op en schroef hem uit elkaar. Schilder de poot in een leuke felle kleur. Van de kap verwijder je alle stof, zodat je alleen de draad over hebt. Neem een stof met motief, in dezelfde kleur als de poot, en bespan het geraamte van de kap. Nog persoonlijker maak je het door ook linten of kralen te gebruiken. Zo heb je in een uurtje een oude lamp gerestyled.

Pimp die stoel
Heb je nog een versleten stoel op zolder staan? Verwijder alle stof van de zitting en/of rugleuning. Schuur het houten frame en verf het in één of twee kleuren. Ook leuk: de poten onderaan een andere tint te geven. De zitting en/of rugleuning kun je zelf opnieuw bekleden of laten stofferen door een professionele meubelstoffeerder.

Maak een setje
Heb je meerdere eetkamerstoelen waar je al lang op uitgekeken bent? Schuur en verf ze in passende kleuren binnen je interieur. Zo heb je met een minimaal budget en een beetje creativiteit een compleet nieuwe set.

2638898094 d28a21c25c 300x199 Stylingwoensdag: geef meubels een tweede kans