2008 09 05 engo by rob funken 150x150 5 + 6 sept: mini festival in het Hijgend HertIn sommige café’s komen mensen om bier te drinken. In andere café’s komen mensen om dingen mee te maken en en passant een biertje te drinken. Het Hijgend Hert Der jacht Ontkomen, kortweg Hijgend Hert, valt in de laatste categorie. Het mini-festival Het Hijgend POBhert is daar illustratief voor. Op vrijdag 5 september treden de poprockbands Jack Uzi en ENGO (foto links) op. Zaterdag 6 september 2008 staat Het Hijgend POBHert met de muziek van Francis Levoy Band en Pe-eR in het teken van passie.
Vrijdag 5 september, aanvang 21:30, gratis entree

Jack Uzi
De leden van de Bredase formatie Jack Uzi laten zich door AC/DC en Danko Jones inspireren tot popmuziek met een rauw randje. Hun eerste demo-cd, een jaar terug uitgebracht, werd vol lof besproken in het blad POBsessie. Op het podium zet Jack Uzi de energie en het spelplezier uit het repetitiehok om naar een spetterende show.

ENGO
ENGO is een band uit Noord-Brabant maakt ‘bruutpop’: geen nieuwe mix van bestaande stijlen, maar een nieuwe stijl van bestaande mixen. Hun eerste cd EPisode kwam afgelopen voorjaar uit. Ze waren een week lang te gast bij 3FM’s Stenders Eetvermaak, ze speelden op Dauwpop en werden verkozen tot 3FM Serious Talent. Op 5 september maakt de beloftevolle band ENGO haar podiumdebuut in Breda en dat mag je eigenlijk niet missen.

Zaterdag 6 september, aanvang 21:30, gratis entree

Francis Leroy
Francis Levoy is een muzikant die nummers schrijft, zingt en speelt vanuit het hart. Soms doet hij dit alleen waarbij hij zich begeleidt op gitaar of banjo en een andere keer met een band. Begin 2007 bracht hij zijn tweede album ‘Austin Streets’ uit. Met een frisse setlijst trekken zij weer langs festivals, zalen en kroegen. In oktober 2007 reisde hij naar zijn home away from home, Austin in de Amerikaanse staat Texas, om daar met zijn band een tiental optredens te verzorgen.

Pe-eR
Pe-eR wisselt Lekkere ballads af met up-tempo rock songs. In 2006 bracht de band zijn eerste single uit: Payday. Het nummer werd geproduceerd en gemixed door Guido Aalbers, die eerder werkte met Coldplay, Angie Stone en Live. Na een periode van schrijven en schaven aan nieuwe nummers is de tijd rijp om het podium te veroveren. En waar kan dat beter dan in de eigen thuishaven, tijdens een Hijgend POBHert-avond?

Waar?
Het Hijgend Hert, Pasbaan 7 te Breda.