hsl zuid 150x150 De HSL shuttle: waar gaat dat heen? De HSL-shuttle vormt een cruciaal onderdeel in de ambitieuze plannen van Breda. De nieuwe spoorverbinding knoopt de stad aan het HSL-traject tussen Amsterdam, Rotterdam, Brussel en verder. Fijn voor de moderne forens, die straks met recordsnelheid tussen huis en werk zoeft. Maar is het ook interessant voor jouw woon-werk verkeer? Ofwel: waar gaat dat eigenlijk precies naar toe met die shuttle?

Ontwikkeling spoorzone
De Gemeente Breda ziet in de Shuttle een belangrijke factor voor groei. Onder de naam Via Breda wordt de ruimte om het station ontwikkeld. Met de snelle verbinding, hoogwaardige kantoorruimte en aantrekkelijke nieuwbouw wil Breda kennis-intensieve bedrijvigheid en hoger opgeleide mensen verleiden. Natuurlijk zullen wij het project hier volgen.

De HSL verbinding
hsl eu overzicht 150x150 De HSL shuttle: waar gaat dat heen? De HSL (hogesnelheidslijn) verbindt grote steden in Europa. Een directe lijn brengt je in 4 uur van Amsterdam Centraal via de stations Schiphol, Rotterdam Centraal, Antwerpen Centraal en Brussel Zuid naar Parijs Gare du Nord. Op Brussel Zuid kan je overstappen naar HSL treinen naar Londen en Düsseldorf.

De HSL-Shuttle
De HSL-Zuid, het Nederlandse deel van het spoornetwerk, loopt langs Breda. De trein rolt echter met hoge snelheid voorbij. Om Breda te laten profiteren van de HSL, krijgt de stad een shuttle verbinding. Deze lijn verbindt de steden Den Haag, Rotterdam, Breda, Brecht, Antwerpen, Mechelen en Brussel. Vanuit Breda sta je in minder dan een half uur in hartje Rotterdam of Antwerpen.