Tegenvaller: wicanders kurkvloer slijt snel

28 Okt 2010 In: Verbouwen, Wonen
Wicanders CorkComfort Linn Moon

Wicanders CorkComfort Linn Moon

Pas als je een tijdje in een huis woont, kun je een goed oordeel vormen over je keuzes. Na drie maanden zien we de eerste tegenvaller: de kurkvloer van Wicanders slijt razendsnel. Overal verschijnen putjes en krassen (en we hebben nog niet eens een feestje gehad).

Volgens de fabrikant gaat het om normale gebruikssporen. Als dit de normale slijtage is, dan gaat onze Wicanders kurkvloer maxinmaal 2 jaar mee. En dat is toch zo’n 8 jaar korter dan we hoopten.  Lees de rest »

3 dingen die ik heb geleerd over verbouwen

10 Jun 2010 In: Zonder

1) Alles duurt langer

Passend schroefje zoeken. Afplaktape op. Waar heb ik de boor gelegd? Afzuigkap ratelt. Stucadoor ziek thuis. Waar komt dat luchtje vandaan? Plafond heeft een derde laag nodig. Het gaat maar door.

2)  Snijverlies is voor losers

Koop je tegels. Of vloerdelen. Zegt de verkoper terloops: ‘…en dan nog plus 10% snijverlies…’ Niet intrappen. Dat is namelijk zo’n 10% die straks ongebruikt in je schuur ligt – daar kwam ik achter na een eerdere verhuizing. Deze keer heb ik het anders gedaan. Nee dank je, geen 10% snijverlies voor mij, ik neem het risico wel. En weet je wat? Ik heb een stuk minder over.

3) Vakmannen zijn goed in beppen

Elke vakman die je spreekt pakt de dingen perfect aan. Wat anderen doen of gedaan hebben – op zich aardig, maar daar valt wel het nodige op aan te merken. De keukenboer zeurt over de leidingen. De elektriciën over het werk van de sanitair-installateur. De tegelzetter over de verwarmingsmonteur. Bespaar jezelf een hoop geouwehoer en kap die gesprekken af.

Woonkamertje moderniseren

25 Mei 2010 In: Verbouwen

Gehavende murenAnderhalve maand verder en de grote lijnen staan. Wat doe je zoal aan een huis uit 1961 met een gedateerd interieur? Laat ik eerst eens wat vertellen over de woonkamer.

  • Muren vochtwerend maken
  • Open keuken maken
  • Elektra voorbereiden

Lees de rest »

En we kopen een keuken

15 Apr 2010 In: Verbouwen, Wonen

Wazige foto van het keuken ontwerpTerwijl het puin kniehoog in de huiskamer ligt, kopen we een keuken. Het voelt alsof we een beetje teveel op de zaken vooruitlopen, maar het moet vanwege die vermaledijde levertijd. Het kijken, praten, onderhandelen… gelukkig zit het erop en ik denk dat we een goede keuze hebben gemaakt. Lees de rest »

Huis gekocht: kopen is slopen

12 Apr 2010 In: Verbouwen

Echte vriend met pneumatische hamerWe hebben een huis gekocht in het zuiden van Breda, prima reden om het stof van dit blog te blazen. Genoeg materiaal voor meer dan een handvol posts, want we hebben een opknappertje te pakken. Donderdag kregen we de sleutel, vrijdag gingen we aan de slag met de pneumatische beitel. Ons paleisje staat er al – het is nu eerst een kwestie van alles wegbikken dat er niet bij hoort. Lees de rest »

Koop een milieuvriendelijke kerstboom (een echte dus)

15 Dec 2009 In: Zonder

kerstboom kopen bredaTerwijl de hoge heren in Kopenhagen ruzie maken, kocht ik in Princenhage een kerstboom met kluit. Mocht je denken dat de wereld kapot gaat van de CO2 – ikzelf ben alles behalve overtuigd – is een echte boom de beste keuze. Het boompje groeit en neemt daarbij CO2 op. Het boompje sterft en laat de CO2 weer los. Compleet CO2 neutraal en biologisch-afbreekbaar, in tegenstelling tot nepbomen: die worden gemaakt van olieproducten.

Goed adres voor kerstboom
Vanaf € 10,- kun je een boom meenemen bij:

  • Parkeerplaats bij Winkelcentrum Moerwijk ter hoogte van de ABN AMRO Bank
  • Pastoor Pottersplein (Belcrum)
  • Zuilenstraat 69 (Princehage)

Lokaal gekweekte kerstboom
Deze kerstbomen worden in de buurt van Breda gekweekt. De uitstoot door vervoer is daarom minimaal. In vergelijking met een tuincentrum: omdat deze werken met een centraal distributiesysteem. En zeker in vergelijking met kunstbomen, want die worden gekweekt in China.

Deel opbrengst naar goed doel
Kerstboom kopen? Ik raad een Picaes Abies aan van bovenstaande adresjes. Verkrijgbaar van groot tot klein. Vers van eigen grond. Gezaagd of met kluit. Thuis afgeleverd als je wilt. En van de aankoopprijs gaat € 2,- naar een goed doel naar keuze: een project voor straatkinderen in Ethiopië of de inzamelingsactie van een Oosterhouts wielerteam.

1169819857 3856aaa49e 150x150 Stylingwoensdag: een beetje behang, veel effectJe wilt graag veranderen, iets anders in huis. Even snel, zonder al teveel gedoe. Hoe verander je in een keer de sfeer in je woonkamer? Je kunt proberen al je meubels verplaatsen… Anders wordt het zeker, maar beter? Iets anders dan? Probeer eens een behangetje! Lees de rest »

Stylingwoensdag: oktober woonmaand

14 Okt 2009 In: Interieurstyling, Wonen

3957641901 b16f691791 150x150 Stylingwoensdag: oktober woonmaandOktober staat erom bekend dat alles draait om wonen en interieur. Voor iedereen die zijn interieur wil veranderen en het thuis, met de winter voor de deur, extra gezellig wil maken is dit hét moment om erop uit te gaan. De grote aftrap van oktober woonmaand is de Woonbeurs in de RAI in Amsterdam. Tijdens deze 8 dagen durende beurs presenteren de meeste grote merken hun nieuwste collecties en producten op het gebied van interieur. Ook de grote woonbladen zoals VT Wonen, Eigen Huis en Interieur en 101 woonideeën zijn goed vertegenwoordigd. De bezoeker wordt meegenomen naar het wonen van morgen. Wat worden de nieuwe trends? Hoe vertaalt de huidige crisis zich in het interieur? Lees de rest »

tafel 150x150 Stylingwoensdag: nieuwe eethoek, zacht prijsjePrinsjesdag is weer voorbij. Iedereen weet inmiddels dat we er volgend jaar niet echt op vooruit gaan. Velen zullen het iets zuiniger aan willen doen. Maar als je nou toch je eethoek wilt vervangen, dan heb ik een aantal handige tips om je zoektocht te doen slagen. Lees de rest »

Breda Barst

16 Sep 2009 In: Evenement

bredabarst 150x150 Breda BarstBreda barst uit zijn voegen op zaterdag 19 en zondag 20 september met de festival afsluiter van 2009, Breda Barst!
In en rondom het Valkenbergpark zullen, verdeeld over twee podia, zowel internationale als nationale bands er alles aan doen om de stad Breda muzikaal te laten swingen. En als dat nog niet genoeg is, u kunt van de bands gratis en voor niets genieten! Lees de rest »